Men åh!

Skrivandet går trögt, det är 2,5 timmar kvar av arbetsdagen, jag är trött och datorn låter som en plågad dammsugare. Jag vill hem och sova!

Stolt som en tupp...

....för jag fick beröm av Tobbe i dag (vår tf nyhetschef). Grejen jag skrev i dag var riktigt bra. Så bra att det får toppa ettan i morgon. Det är allt något att vara mallig över!



Jag knep ettatoppen, jag knep ettatoppen!

Besök från söder

Som det ser ur nu (kan ändras) så får jag besök av en kär vän vid namn Alexandra i april. Hon ska eventuellt ha sin praktik här uppe. Alltid trevligt med besök.

Annars så sitter jag och inväntar CSN som dyker upp om en kvart. Yey, pengar!

Alias


Frisören på fredag

Jag ska ansa mitt hår på fredag. Det känns som om det är på tiden att se lite mer proper ut. Jag är trött på att se ut som en sluskhink. Jag har tänkt mig något i den här stilen fast med rött hår då:



Eller varför inte denna:

 

Vad tror ni? Kommentera vetja!

Mot nya mål

Jag fick ett råd av en kompis nu på lunchen. Jag tänker lägga allt bakom mig nu. Det känns meningslöst att ens hoppas på en vänskapsrelation, i allafall en hållbar sådan, på många år.

Jag ska koncentrera mig på mig själv - fokusera alla krafter på att må bra. Varför stressa fram något som inte är hållbart?
Och nej, det är inget mellan mig och Maria. Du kan sluta bli knäckt över något som inte existerar.

Nu ska jag ringa vidare!


Ångan uppe

Tillbaka på jobbet i dag (var sjuk igår) och jag har ångan uppe. Ett jobb är bokat till imorgon och nu ska jag försöka få tag i en läkare som gör ballongdjur för att lugna sina barnpatienter.

Hepp!



Fullt ös - medvetslös!

-

SKOG
090501

Hyllning till en bortgången stjärna

I natt fick Heath Ledger sin Oscar. Det var förvisso inte något som gjorde mig särskilt förvånad - hypen kring hans rollprestation i The Dark Knight har varit ytterst påtaglig.
Det säger inte att han inte förtjänar den - Legder gjorde en underbar roll som den mörke riddarens nemesis.

Vila i frid Heath Ledger



Heath Ledger 1979-2008

Fullmatad helg

Det har varit sjukt mycket i rullning denna helgen. I fredag anordnande jag och Figge årets semmeltest. En expertpanel på fyra personer fick smaka stadens caféers semlor och ge sitt omdöme. Vem som hyllades och vem som sågades dyker upp i tisdagens PT. Efter semmeltestet hade jag och Linda J ett kort C-uppsatsmöte med Martina. Jag gillar vår idé skarpt och det ska faktiskt bli riktigt roligt (!) att skriva den.

Lördagen spenderas i umgänge med Calle. Vi fikade och såg på Mean Girls. Den var lika dålig som vanligt. Dock så envisades jag av någon anledning att se klart den...

Söndagen förflöt snabbt den med. Maria var här och hängde ett par timmar. Vi glodde på Troja och käkade gott. Eller ja, Maria åt mest gott av oss två. Jag var ovanligt passiv (hehe).
Och nu på kvällen har jag varvat ned med komedin Step Brothers. En otroligt rolig rulle av den gamla skolans humor. Rekommenderas varmt.

Nu ska jag kolla om jag har Kanal 9. Det är Oscarsgala ikväll och det vill jag helst inte missa...



En kanonrulle som ingen bör missa

Please destroy me this way

Denna låten får gå på repeat hela kvällen:


...

Jag hatar denna jävla ensamhet

Kan du föra mig längre upp?

Äh, jag låter en låt säga vad jag tänkt skriva:



//A.G

Tankar om framtiden

Min Pitevistelse börjar gå mot sitt slut. Med blott 3 månader kvar (6 månader om jag klirrar sommarjobbet) känns det som om det är dags att börja fundera på vad jag ska göra i höst. Ni som känner mig väl vet hur lätt jag får framtidsångest och den börjar komma nu. Jag har grubblat ett tag och inte vetat hur jag ska göra, men det börjar klarna lite nu.

Calle skickade nyss ett sms om en fotoutbildning som han ska söka - en utbildning beläget i Viebäck som ligger strax utanför Nässjö. Kursen är på ett år och omfattar det mesta för att kunna jobba i studio och på en tidning. Jag är faktiskt lite sugen på att söka den. Som back-up iallafall. Inom mediebranchen vet man ju aldrig om man får jobb eller ej. Ett stort plus med just denna utbildningen är att Viebäck ligger max 4 timmar från Vittsjö och familjen. Ett stort minus är att orten är en byhåla.

Jag ska nog söka. Foto är roligt och det vore bra om man kunde kombinera bildjournalistik och skrivande journalistik. Dessutom skjuter jag på den hemska vuxenverkligheten ett år till.

//A.G

Hur svensk är du?

Hur svensk är du?

[x] Ditt efternamn slutar på -son
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[x] Du känner någon utanför din släkt som har samma efternamn som du
[ ] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig (och skilt sig)
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[x] Din familj har en Volvo
[ ] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett egen lgh
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[ ] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Gotland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[ ] Ingen av dina föräldrar röker
[x] Din pappa är lite lätt överviktig
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan
[ ] Du har husdjur
[x] Du får månadspeng (CSN)
[x] De flesta i din familj är blåögda
[x] Du äter McDonalds
[x] Du följer Melodifestivalen ibland

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent.

48% Svensk. Skönt, man är ju skåning.

Skidskytte och pryldrömmar

Det är skidskytte tv och på redaktionen kan man känna av spänningen i luften. Det känns dock som om Sverige inte fixar guld. Synd. Torbjörn med flera sitter inne på sportredaktionen och tittar. Ibland hör man dem skrika till. Inte i positiv benämning utan snarare: "NEJ!" och "FAN DÅ".

Sen har Figge och Jenny satt griller i skallen på mig - iPhonegriller. Jag var fast besluten om att lägga ned hela idén med att köpa en, men icke, deras tjat om den har fått mig sugen igen Hm. Man kanske skulle unna sig en när PT-lönen trillar in i mars?

Jag har ringt runt lite och beställt semlor - har totalt beställt 16 stycken i dag. Man känner sig lite som en gottegris.

//A.G




Jag borde verkligen inte. Men den är ju så fin!

Semlor och tandläkare

Det har varit en ganska innehållsrik dag i dag. Eller vad sägs om ett gratis tandläkarbesök för PT och 24 Norrbottens räkning? Imorgon kommer hela länet kunna beskåda när jag ligger som en död säl och få munnen undersökt - i både skrift och på tv. Fint.

Sen har jag och Figge (ja, Fredrik kommer heta så här i fortsättningen) klurat med årets semmeltest. Vi har lyckats få ihop en bra, blandad grupp som ska förlusta sig i semlor på fredag. Ska bli kul att skriva om, lite annorlunda om man jämför med det jag producerar i vanliga fall.

Dagen avslutades med att jag däckade i min stol och sov bort två timmar av kvällen. Jag vaknade i panik och slängde ihop lite pytt i panna - det smakade för övrigt riktigt illa. Undvik ICAs pytt för allt i världen.

Nu har jag precis skrivit klart veckans VB-krönika. Den är uppe i morgon. Glöm inte att läsa!



Kvällens soundtrack

//A.G

Dagens visdomsord

Sant

Så sant som det är sagt

//A.G

Jag har övergett Bilddagboken

Det är över nu. Det var inte hållbart längre, vår förhållande är nu finito. Jag skriver om Bilddagboken.se där jag var aktiv i nästan 3 år.

Jag övergav sidan av ett antal anledningar:
Lågupplösta bilder
Laddningstider from Hell
Sjukt ful layout
Småungar som slängde upp "ego-pics" av sig själva.

Nu är jag istället aktiv (från och med ikväll iallafall) på Pixbox. Länken till min sida hittar ni här.
Något som dock stör mig är det begränsade uppladdningssystemet. Som ny användare får man tilldelat 512 mb. Dessa 512 försvinner även om du tar bort en bild som du precis lagt upp. Dåligt.
Sen måste jag passa på att gnälla om att man bara får ladda upp 100 mb per månad. Riktigt dåligt. Jag som van fotobloggare brukar nog överskrida den gränsen rätt ofta, speciellt med tanke på att jag tänker kasta upp samtliga bilder som jag har sparade på min hårddisk. Det kommer bli ett evighetsprojekt. Det finns en lösning på detta problemet - skaffa ett prenium account. Detta kostar 75 spänn. Är det värt det? Jag vet inte, men det lutar nog till att jag gör det ändå. Jag vill liksom inte behöva vänta 6 månader innan alla bilderna är uppe.

Nåja, fick tips av Fredrik i dag om ett nytt band - Weeping Willows. Det är lite pop-rock över dem och musiken för mina tankar till The Killers äldre album. Det är helt okej musik och jag tänker bjussa på en låt. Varsågoda:




//A.G

Pensionärer som badar

Jag sitter på redaktionen och klurar på en text. Den handlar till stor del om pensionärer som är ute på olika aktiviteter. Visst låter mitt blivande yrkesliv intressant? Ironi i all ära...

Anyway, Det blir nog att boka in möte angående C-uppsatsen till torsdag. Jag och Linda måste komma igång med den snart. Det känns som om det vore skönt att få den ur världen så fort som möjligt, så att jag kan fokusera på alla andra restuppgifter som lagt sig i högen jag fyndigt nog kallar kallar "Måste-göras-snart-men-kommer-skjutas-upp" högen.

Annars är det sjukt bra väder i dag. Varför kan det aldrig vara fint ute när jag är ledig? Hade tänkt ägna gårdagen åt fotografi men det sket sig totalt. Snö och gråmulen himmel är inte särskilt optimalt - ljussättningen blir så tråkig.

Nä, nu får jag ta och skärpa till mig lite. Har deadline om 3 ½ timme. Kommer jag hinna i tid? Kommer det bli bra?
Självklart, jag är ju så bra.

//A.G
 


Coldplays underbara "Clocks" triggar kreativt skrivande

Söndag

Så var det söndag igen. Om drygt en timme är det dags att knyta band med John Blund och krama om kudden igen. Ska bli skönt.
Det har varit en bra helg – fylla, trevligt umgänge, djupt samtal med en kär vän samt en annan kär väns återkomst till Svearike. Det har även uppstått en del frågetecken i helgen som jag har grunnat över idag. Inget som jag kommer publicera här dock, så mycket tänker jag inte exploatera mitt liv. Den som undrar får fråga mig personligen istället, sen om jag besvarar frågan är en helt annan sak.

Jag har kommit igång med mitt skrivande igen. Jag tror det beror mycket på min nuvarande praktik på Piteå-Tidningen samt att jag kommit igång med mitt krönikeskrivande för Vittsjobjarnum. Det gäller att ha bollarna i luften så att säga.
Sen kan jag ju alltid hoppas på att det även smittar av sig på mitt påbörjade bloggskrivande. Med lite tur så kanske jag lyckas få denna blogg att leva till sommaren åtminstone.

Nu ska jag koka mig en kopp te och fortsätta läsa De värnlösa.

God natt
//A.G



Bara för att detta klippet påminner allt för mycket om mig och Björnes relation...

RSS 2.0